Dit zeggen klanten over Harm Eurlings:

‘Eigenlijk ben ik wel een harde naar de buitenwereld. Ik laat niet zien hoe het met me gaat. Bij Harm heb ik mijn verdriet toe durven laten. Dat is hem gelukt. En na zo’n emotionele ontlading gingen we niet omstandig zoeken naar verklaringen, maar hop! aan de slag. Oké, je hebt groot verdriet. En hoe ga je nu verder. Dat is zijn aanpak. Voor iemand met een praktische kijk op het leven zoals ik, was dat een verademing.’

Romee (23)

‘Harm luistert goed en geeft je de volle aandacht. Hij is rustig en geeft je meteen een prettig gevoel. Wat hem echt sterk maakt is dat hij heel goed kan spiegelen: door precies de juiste vragen te stellen geeft hij je inzicht in je eigen gedrag en denkpatronen. Als ik na een sessie weer buiten sta, voel ik me altijd heel krachtig. Hij oordeelt niet: je bent goed zoals je bent. Dat vind ik erg fijn.’

Hanneke (44), pedagogisch medewerker en bewust alleenstaand moeder van een 5-jarige tweeling

‘Harm is een toegankelijke coach. Hij biedt een luisterend oor, is geïnteresseerd en heeft een warme persoonlijkheid. Hij heeft een open houding: hij geeft je de ruimte om je verhaal te doen. Hij zal eerder moeite doen om iets te begrijpen, dan dat zelf meteen in te vullen. Bovendien beschikt hij over een scala aan oefeningen, met soms een eyeopener tot gevolg over jezelf of je eigen gedrag. Soms moet iemand je laten inzien: wat maakt dat ik soms op een bepaalde manier praat of handel? Harm doet dat op een hele zachte manier.’

Daniel (47), begeleider in de gehandicaptenzorg

‘Harm maakt sterke analyses, neemt goed waar en neemt daar de tijd voor. Je hoeft niet zelf continu input te leveren. Hij legt goed verbanden, komt terug op iets dat je een half uur eerder zei. Dat miste ik bij een vorige coach bij wie ik was. Daar kwamen we niet verder dan gedachten uitwisselen. Bij Harm heb ik veel concretere stappen kunnen zetten. Hij helpt je je situatie relativeren, terwijl hij tegelijkertijd je verhaal serieus neemt en niets bagatelliseert. Ik vind dat Harm van zijn vak houdt. Hij heeft geen standaardantwoorden of standaardreacties. Hij is heel oprecht. Soms mag hij van mij wel wat sneller en een meer uitgesproken oordeel geven, maar misschien zit ’m dat meer in mij. Dat ik snel wil.’

Bastiaan (45), pensioenadviseur

‘Ik kwam bij Harm voor loopbaanadvies. Kenmerkend voor Harm is zijn persoonlijke, intuïtieve benadering. Hij leidde mij heel subtiel met een paar coachingsvragen de diepte in, waarbij ik durfde te vertellen over mezelf. En dat doe ik niet gemakkelijk. Harm checkt tijdens het gesprek steeds of je nog oké bent. Hij voelt heel goed aan of je tegen een grens aan zit. Hij weet feilloos wanneer hij je kan prikkelen die grens over te gaan en wanneer hij je even met rust moet laten. Ik noem dat zijn fingerspitzengefühl. Harm kauwt je niks voor, hij wijst je de weg zonder zichzelf op de voorgrond te zetten. Hij is heel bescheiden, heel warm persoonlijk en integer.’

Andrea (51), orthodontie-assistente

‘Eigenlijk zijn er niet veel mensen naar wie ik luister. Te eigenwijs. Naar Harm wel. Omdat hijzelf echt luistert; integer, betrokken en gemeend. En hij forceert niks. Gaat altijd eerst na of hij je goed heeft begrepen. Daarna vraagt hij of je akkoord bent een bepaalde oefening te doen of een volgende stap te zetten. Zo blijf je zelf steeds in control. Het is jouw keus. Hij legt het niet op. Dat geeft me ruimte. Zonder zweverigheid. Aan het begin van een sessie checkt hij hoe het met je is. Wat er speelt. Daar past hij zijn plan voor de sessie op aan. Hij pikt meteen op wat van belang is voor jou op dat moment.’

Thomas (29), audio engineer

‘Ik heb een serie van vier gesprekken gedaan bij Harm. Het was op het moment dat ik mijn baan was kwijtgeraakt. Kenmerkend voor de coaching van Harm is dat hij je op je gemak stelt en snel de kern raakt. Dat doet hij door goed te luisteren en op de juiste momenten door te vragen. Hij laat je zelf werken en helpt je om zelf te ontdekken hoe het zit. In drie woorden: ‘prettig, snel tot de kern, je voelt je gehoord en gezien.’

Yvon (52), teamcoach non-profitsector

‘Wat ben jij enorm fijn zeg! Echt een goed medicijn!’

G. (35) Kindercoach

‘Kenmerkend voor Harms manier van coachen is zijn doortastendheid. In de oefening die ik bij hem deed, liep ik over mijn eigen tijdlijn. Bij punten die emotioneel beladen bleken, praatte hij daar niet overheen. Tegelijkertijd was hij ook niet pusherig; “wat mij opvalt is …” en “wat ik zie dat er nu gebeurt is…”. Harm levert goed werk. Hij maakt snel een inschatting van wat er binnen het bereik van de coachingssessie ligt. En die inschatting is scherp en integer. Harm is een heel bescheiden persoon die de lat voor zichzelf hoog heeft liggen. Hij is creatief en gaat niet over grenzen heen.’

Karen (27), toegepast psycholoog

‘Soms kom je ze tegen, van die mensen die je weten te raken. In Harm heb ik zo’n persoon gevonden.’

Fieke (37), zzp-er

‘Bij Harm voelde ik me helemaal op m’n gemak. Hij spreekt rustig, legt goed uit wat het doel is en wat de stappen zijn. Ik ben niet zo’n prater, maar het lukte hem om me open te stellen voor het gesprek. Ik ben wel over bepaalde grenzen heen gegaan. In positieve zin dan. Dat was de eerste sessie. Met dat inzicht ga ik nu verder. Ik denk wel dat het goed zou zijn om nog een paar sessies te doen om werkelijk stappen te zetten. Wat bijzonder is aan Harm: hij geeft je het gevoel het samen te doen. Hij is rustig, zorgvuldig en begripvol.’

Mario (43), ondernemer

‘Harm is als persoon oprecht en heeft begrip. Dat is hij ook als coach. Hij maakt het praten over lichte en zware onderwerpen heel laagdrempelig. Ik merkte aan zijn reacties en vervolgvragen dat hij echt goed luisterde. Dat vond ik prettig. Hij heeft me nieuwe inzichten gegeven door situaties eens van een andere kant te bezien. Harm stuurt niet. Harm is een goede wegwijzer. Ken je die richtingaanwijzers in het bos? Harm kan je erop wijzen dat je aan zo’n paddenstoel voorbij bent gelopen. Dan zegt hij: ‘Kijk, hier heb je de keuze. Ga je rechts of rechtdoor? Wat ga je doen? Zeg het maar.’ Dat doet Harm. ’

Antoon Berg (54)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *